Dirigent en Repetitor

Sinds 1995 is Paul Mirck de dirigent van het GNK. Hij startte zijn muzikale ontwikkeling in het jongenskoor van de Agneskerk in Amsterdam onder leiding van Jan de Hoog. Hij studeerde aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam schoolmuziek en blokfluit. Hierna volgde hij zanglessen, de opleiding koordirectie en interpretatiecursussen.

Bij de Hogeschool Utrecht is hij werkzaam aan de opleiding Creatieve Therapie. Muziek maken bij het GNK is dankzij dirigent Paul Mirck meer dan noten lezen. Zingen bij het GNK betekent op een ontspannen manier met plezier zingen. Er is aandacht voor dynamiek en juist stemgebruik. Zo ontstaat een intense koorklank. De zuiverheid ontstaat door goed naar elkaar te luisteren.

Unable to Launch Flash Player

This message is being displayed because the browser was unable to load the Flash Player required to display this content.

There are several possible causes for this;

1. Your current Flash Player is outdated or it is not installed on your system. Download the latest Flash Player.

Eerdere dirigenten

1980 - 1995 Hans Linnartz

Hans Linnartz
De periode van zijn leiding werd gekenmerkt door de vele reizen en optredens van het koor in binnen/ en buitenland. Hoogtepunt was wel het optreden in de Notre Dame in Parijs. Toen hij in 1995 een baan aangeboden kreeg als directeur van de Basler Musikakademie moest hij het dirigentschap overdragen.

1970 - 1980 Louis Mol

Louis Mol
In 1970 nam dirigent-clavecinist Louis Mol de leiding van het Groot Nicolaaskoor op zich, warm aanbevolen door zijn voorganger die hem 'een prominent en hoog begaafd musicus' noemde. Daarnaast was hij onder meer de leider van de Amsterdamse Cantorij. Helaas overleed Louis Mol in 1980 op 45-jarige leeftijd. Op 16 december 1979 was zijn laatste concert een integrale uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Bach. De uitvaartdienst werd voor het koor geleid door Hans Linnartz, die zijn opvolger werd.

1962 - 1970 Kees de Wijs

Kees de Wijs
Kees de Wijs was de eerste dirigent van het Groot Nicolaaskoor. Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Amsterdams Conservatorium bij onder anderen dr. Anthon van der Horst en Albert Klerk. Zijn hoofdvakken waren orgel, koor, orkestdirectie en piano. Als organist werkt hij regelmatig mee aan uitvoeringen van het Concertgebouworkest. Als leraar was hij verbonden aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam. Na zijn aanstelling in 1970 als organist bij het Concertgebouworkest, moest hij het Groot Nicolaaskoor verlaten.